Geschiedenis:
Het verhaal van Chez Antoinette
Antoinette Heydenrijk
Hans Legel
Lidy en Antoinette
Een jonge Hans Legel (r)
Ruim 50 jaar geleden begon Antoinette op Roggestraat 12 met het uitbaten van de kroeg. Een paar jaar later nam zoon Hans de zaak over. Jarenlang was het onder zijn leiding een succesvolle bodega waar gasten tot in de late uren verbleven. In 1990 besloten Hans en zijn vrouw Lidy in samenwerking met NV Bergkwartier tot uitbreiding naar een restaurant. Vanwege een grote affiniteit met Portugal werd dat de rode draad in het restaurant.
In 2020 vond er een wisseling van de wacht plaats. Kleinzoon Alain Legel heeft het roer in handen genomen en zijn zinnen gezet op het doortrekken van de lijn die zijn oma ooit inzette. Met het idioom van zijn ouders en grootmoeder in het achterhoofd heeft hij het restaurant volledig gerenoveerd. Het warme huiskamergevoel van Chez Antoinette is behouden gebleven. Het restaurant ademt Portugal, wat terug te zien is in de menu- en wijnkaart en een frisse uitstraling.
Portugese klassiekers, eigentijds menu
Chez Antoinette staat bekend om een ongedwongen sfeer, een goede keuken en een hoogstaande wijnkaart. Sinds jaar en dag komt er een gevarieerd publiek. Wat begon als een bezoek voor een Ovo met een buitenlands biertje aan de bar, werd al gauw uitgebreid tot verschillende hapjes met een glas wijn. De borrel veranderde in een aperitief en de hapjes in een menu van de Patron.
Chez Antoinette is een restaurant & bodega in het oude centrum van Deventer. Chef Roderick van Saeftinghe en zijn brigade koken er Portugees, met een hedendaagse invulling. In de drie eetzalen kan gedineerd worden. Het menu verandert iedere zes weken aan de hand van het seizoen en de tijdsgeest met behoud van de Portugese klassiekers.
Team Chez Antoinette
Naast onze vaste medewerkers bestaat ons team uit ongeveer 15 enthousiaste parttimers.
Zonder hen zouden we niet kunnen!
Alain Legel
Alain is sinds 2020 eigenaar van Chez Antoinette; onze primus inter pares.
Sam Straaten
Sam is gastheer, sommelier en restaurantmanager. Hij voert de dagelijkse leiding over het team van bediening en zorgt voor rust achter de schermen. Graag schenkt hij je een glas wijn in en vertelt hij daar een verhaal bij.
Roderick van Saeftinghe
Roderick werkt al meer dan 25 jaar bij Chez Antoinette. Inmiddels is hij chefkok. Zijn kookstijl is zoals men het in Portugal gewend is: goede, eenvoudige ingrediënten naar een hoger, harmonieus niveau brengen.
Joost Lubbers
Joost is sinds 2022 de rechterhand van Roderick. Als echte zoetekauw komen de beste desserts op de kaart van zijn hand.